IQ te koop! Hoogbegaafd van nul tot achttien

Jan, Janneke & Ellen Sinot
ISBN 9789089892683
Paperback
128 pagina’s, € 12,99
Uitgeverij Terra-Lannoo

Makkelijk
Slim zijn? Heerlijk. Makkelijk mee kunnen op school, in de winkel snel het wisselgeld kunnen berekenen? Hartstikke handig. Maar wat als je IQ stukken hoger is dan dat van je leeftijdsgenoten? Als je thuis de krant leest terwijl de klas ik-maan-roos-vis leert? Als je uitgemaakt wordt voor studiebol terwijl je eigenlijk niets uitvoert? Dan blijkt slim zijn lang niet altijd een pretje.

Uitdaging
In dit boek vertellen vader en moeder van de hoogbegaafde Ellen over haar leven van geboorte tot eind middelbareschooltijd. Over de voortdurende zorg om op school voldoende uitdaging te krijgen en verveling tegen te gaan. Over onbegrip en ergernissen. Maar ook over de leuke kanten van hoogbegaafd zijn. Ellen schrijft zelf over haar ervaringen in de klas, boeken lezen, de motivatie verliezen en hoe ze haar eigen identiteit ontdekt. Ze sluit af met een hoofdstuk over het – in haar ogen – ideale schoolsysteem.

Informatie
Naast ervaringen vindt de lezer in dit boek informatie over hoogbegaafdheid. Dat een hoog IQ vaak samengaat met faalangst bijvoorbeeld, dat veel hoogbegaafden een groot rechtvaardigheidsgevoel hebben, dat ze vaak goed gedijen in niet-klassikale schoolsystemen en dat (vooral) meisjes niet willen opvallen in de klas.

Een beetje dommer
De titel IQ te koop! komt van Ellen zelf. Ze verzuchtte eens: ‘Als ik twintig IQ-punten zou kunnen  verkopen , graag.’ Want goed mee kunnen in de klas is fijn, maar goed mee kunnen mét de klas is nog fijner.

Bestellen
IQ te koop! is te koop via Bol.com.